Održan okrugli sto: “Položaj boračke populacije, 20 godina poslije”

Menprom

U ateljeu Ismet Mujezinović, u sklopu programa obilježavanja Dana antifašizma i 15. maja – Dana odbrane grada Tuzla, danas 16. maja, održan je oklugli sto pod nazivom “POLOŽAJ BORAČKE POPULACIJE 20 GODINA POSLIJE“.

Reha Centar

Pitanja razmatrana na ovom sastanku odnosila su se na unapređenje kvaliteta i povećanje stepena zaštite boračke populacije u Tuzli i TK, osnivanju jedinstvene organizacije na nivou FBiH i zapošljavanju.

Sastanku su prisustvovali Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević, Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja u Vladi TK, rukovodilac gradske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak Admira Atić-Tupković, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i drugih boračkih organizacija i Gradonačelnik grada Tuzla Jasmin Imamović.

Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja i Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja Vlade TK, istakli su veoma dobru saradnju i nivo podrške koju im pruža Služba za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i povratak Grada Tuzla, napominjući da grad Tuzla može poslužiti kao uzor drugim lokalnim zajednicama kako brinuti o boračkoj populaciji.

Gradonačelnik Jasmin Imamović u svom obraćanju naveo je da se rješenju problema mora pristupiti sa višeg nivoa, čime bi se trajno riješio status zaštite boračke populacije koja je najzaslužnija za odbranu BiH.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara