Odigrana predstava “Slobodne žene balkanske “

Rental Travel

Glumica Ljiljana Lašić kroz autorski komad “SLOBODNE ŽENE BALKANSKE” direktno komunicira sa publikom kroz vrlo jasne replike, koje oslikavaju društveni položaj ne samo žena u Srbiji i regionu, nego i svakog od gledalaca.

Reha Centar

agnus dei 2

Predstava za koju glumice i rediteljice, Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak, kažu da se sama izrežirala u ovom vremenu u zemlji Srbiji, donosi nam komičnu ispovijest penzionerke – švercerke cigaretama i mlade povratnice iz Njemačke, sada prostitutke, koje svaka na svoj način pokušavaju obezbjediti svoju egzistenciju, kroz ispovisjesti prepune komičnih i direktno čitljivih replika dosamog kraja predstave ispričaju svoje sudbine.

SLOBODNE --ENE BALKANSKE d

Kraj predstave nas zatiče poražavajućim saznanjem likova, ali i publike, da su njih dvije jedna drugoj dobro poznate iz nekih “boljih” vremena. Penzionerka – švercerka, nekadašnja profesorice istorije, a prostitutka njena najbolja učenica iz škole. Predstava “SLOBODNE ŽENE BALKANSKE” rađena je u produkciji NP Toša Jovanović iz Zrenjanina. Autorica: Ljiljana Lašić, Režija: Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak, Igraju: Snežana Kovačev-Čelar i Vesna Varićak Detalje sa predstave “SLOBODNE ŽENE BALKANSKE”

Večerašnji termin 13.TKT Festa rezervisan je za Kazalište Virovitica i modernu dramu “AGNUS DEI” autora Igora Goluba. Rezervacije ulaznica i informacije na 035/264-733

aktuelno.ba

Komentari

Komentara