Odgovor Dodiku: ”Prije će se Sandžak pripojiti BiH nego što će se RS odcijepiti!!”

Spread the love
Rental Travel

Sejfudin Tokić predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom izjave predsjednika RS-a M.Dodika u američkom magazinu Newsweek da će se “RS odvojiti od BiH i to referendumom koji će se desiti iznenada” , dao je danas u Banjaluci slijedeću izjavu za javnost.

Reha Centar

Svakodnevne izjave Dodika kojima se negira počinjeni genocid nad Bošnjacima, te veličaju zločini kao herojstvo uz najavljivanje navodnog ocjepljenja RS, a dovode do snažne političke homogenizacije i odlučnosti Bošnjaka da po svaku cijenu brane i odbrane BiH.

Učestali pokušaji da se neka pitanja u ovom dijelu Europe uporede sa krizom u Ukrajini pri čemu M.Dodik tragikomično glumi Putina nema nikakvo uporište i u historijskim činjenicama niti u realnoj situaciji u BiH i regionu. Bošnjci su svjesni političke impotencije OHR-a u pitanjima dosljedne primjene Dejtonskog sporazuma i međunarodni standarda u BiH. U svemu ovome Dodik zaboravlja lekciju iz neposredne prošlosti da nikakav OHR niti međunarodna zajednica nisu odbranile našu zemlju u višestrukoj agresiji nego naš narod i patriote ove zemlje.

I Dodik i razni politički centri u inostranstvu koji ga podržavaju moraju biti svjesni da Bošnjaci nemaju alternativu niti rezervnu domovinu, te će braniti granice BiH ali ne i Dejtonski ustav. Svi involvirani diplomatski faktori mogu lako izračunati da će u novoj teškoj situaciji koja se priprema prije desiti da se Sandžak pripoji BiH nego što će se RS ocijepiti.

Bošnjački pokret poziva sve Bošnjake u zemlji i inostranstvu dabudu jedinstveni i odlučni u odbrani BiH kao matične države svih Bošnjaka a to se u ovom periodu može najbolje učiniti punom podrškom probosanskih snaga na predstojećim izborima posebno u manjem BH entitetu.

Znamo.me

Komentari

Komentara