Odbojkaška akademija Mikasa iz Tuzle uskoro i u Beču

Spread the love
Menprom

Već duže vrijeme Odbojkaška akademija Mikasa iz Tuzle postala je zanimljiva u svijetu odbojke po svom profesionalnom i izuzetno predanom radu sa mladim sportašima, pa nimalo ne čudi što je prije nekoliko dana uslijedio i poziv za posjetu i razmjenu iskustava iz Ženskog odbojkaškog kluba SG VB “Sokol Post” iz Beča.
Prvi čovjek Mikase Almir Žilić boravio je u službenoj posjeti ovom renomiranom odbojkaškom klubu iz Austrije koji u nacionalnom prvenstvu ove zemlje ima niz osvojenih prvenstava i kup takmičenja.
– Moram priznati da me poziv iznenadio, radimo predano to je tačno ali da budem gost na jednoj utakmici ovog kluba čija infrastruktura blago rečeno fascinira nisam očekivao.
Prvi čovjek ovog kluba gospodin Karl Hanzl me je nakon utakmice prijatno ugostio te izrazio želju za saradnjom.
Ona će početi već krajem godine kada će juniorska ekipa iz Beča biti naši gosti na Međunarodnom turniru u organizaciji Mikase koji će se održati u Tuzli i to će biti prva posjeta ove ekipe nekoj zemlji i gradu u regionu.
Ono što smo također dogovorili a što će biti i ozvaničeno potpisom Sporazuma o saradnji u Tuzli, je mogućnost odlaska i studiranja naših mladih talentiranih odbojkašica u Beč, igranja odbojke u ovom gradu i klubu, te uporednog studiranja.Ovo je za nas veliki iskorak u Evropu, za naše mlade i talentovane odbojkašice, te ženski odbojkaški sport uopšte, – kazao je za naš portal Almir Žilić prvi čovjek Mikase.

Reha Centar

R.T.

Komentari

Komentara