Od Livnice čelika Tuzla ostala još samo atraktivna lokacija i napaćeni radnici

Menprom

Oko Livnice čelika Tuzla bilo je puno svakojakih priča  posljednjih godina. I ona stara ali i nova Vlada po svemu sudeći imaju samo jedan cilj, a to je izmjestiti i Livnicu i probleme iste van Tuzle.

Reha Centar

Prošlogodišnja studija pod nazivom “Nova livnica čelika” je odavno u zaboravu, uz napomenu da su tu studiju radili akademci, odnosno ekonomski eksperti sadašnjeg  premijera Bahrije Umihanića sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli, koje je nedavno ponovo javno i otvoreno pozvao u pomoć da daju svoj doprinos i pomoć kako spasiti posrnule gigante sa Tuzlanskog kantona.

No, ako ipak malo bolje pogledate sve okolnosti te lokaciju na kojoj se ova firma nalazi, biće vam puno jasnije zašto se godinama livnici ne pomaže, već očigledno tek pokušava iznaći rješenje kako je iseliti sa ove više nego atraktivne lokacije u centru Tuzle.

LIVNICA ČELIKA TUZLA

Nemamo namjeru biti vidoviti, ali da se malo poigramo mašte ili stvarnosti, procijenite sami, pa da najavimo da će ovdje za kratko vrijeme biti izgrađeni veliki stambeno poslovni objekti.

Nismo previše vidoviti, ali i da najavimo da će radnici Livnice čelika Tuzla i tada ili štrajkati ili biti u stečaju ili na ulici., jer sve ostalo bi kada su radnici u pitanju bilo naučna fantastika.

Daj Bože da griješimo !

Aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara