Očekivanja pred utakmicu sa Švicarskom

Menprom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je jučer u Cirih, gdje će u utorak odigrati prijateljski meč sa selekcijom Švicarske.

Rental Travel

Prvo okupljanje naše reprezentacije u ovoj godini donijelo je i prvu pobjedu, koja je izborena nad selekcijom Luksemburga, a izabranici Mehmeda Baždarevića sutra su na novom ispitu, puno težem nego u petak. Ovo okupljanje sa puno novi igrača na širem spisku i bez nekoliko do sada standardnih Zmajeva, otvara novo poglavlje u nogometnoj historiji NFS BIH.

Nakon neuspjeha u baražu za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i uoči početka novog ciklusa kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo u svlačionici provijava optimizam i puno mirnija atmosfera. Gužva oko prošlog mundijala je zaboravljena, a novi igrači unose osvježenje među Zmajeve.

Selektor Mehmed Baždarević se opredijelio za 25 igrača koji grenutno nastupaju u evropskim i bh. timovima. Okosnica tima je i dalje mundijalska, ali priliku dobijaju i tri debitanata: Mateo Sušić, Haris Duljević i Daniel Graovac. Na listi Baždarevića je još pet imena koji nisu trenutno dobili poziv, zbog viših razloga. U Luksemburgu je stručni štab pokazao “hrabrost” sa novom startnom postavom, a večeras bi trebali saznati kako će Baždarević početi sutrašnji meč.

Protivnik mu je nekadašnji bordo as  Vladimir Petković, koji će sigurno je postaviti bolju igru nego selektor Luksemburga. Od ovog susreta oba stručnjaka puno očekuju, a brojni navijači naše reprezentacije, koji su već pristigli u Cirih i puno više.

(FENA) aktuelno.ba

Komentari

Komentara