Obrtnici sa TK nastupili na 48. Međunarodnom sajmu obrta MOS – Celje 2015.

Rental Travel

Obrtnička komora Tuzlanskog kantona sudjelovala je na 48. Međunarodnom sajmu obrta „MOS“ koji je održan u slovenačkom gradu Celje od 9. do 12. septembra 2015. godine. U okviru zajedničkog nastupa koji je podržala Vlada Tuzlanskog kantona, učesnicima i posjetiocima Sajma predstavilo se i 27 poslovnih subjekata s područja Tuzlanskog kantona svojim proizvodima i uslugama.

Reha Centar

Predstavnici Vlade TK i OKTK

Poziv da uzmu učešće na sajmu MOS Celje 2015. dobilo je 10.500 registriranih obrtnika sa područja TK. Polovinu troškova osigurali su Obtnička komora i Vlada TK. Kao sastavni dio aranžmana bili su upriličeni i B2B susreti (business to business) sa poslovnim partnerima iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

Sastanak u Privrednoj komori Slovenije

U pratnji obrtnika u Celje su zajedničkim autobusom putovala tri ministra iz Vlade TK: Nermin Hodžić – ministar razvoja i poduzetništva, Srđan Mićanović – ministar industrije, energetike i rudarstva i Danijela Simić – ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak.  Oni su sa sudjelovali na sastancima u obrtničkim komorama Slovenije i Hrvatske, a imali su priliku tokom putovanja razgovarati sa obrtnicima i upoznati se sa njihovim planovima, projektima i problemima. Značajna pažnja posvećena je evropskim projektima i modalitetima jačanja kapaciteta domaćih privrednika da sudjeluju u tim projektima.

BMG Bosanska medijska grupa

aktuelno.ba

Komentari

Komentara