Obnovljen dio puta Dokanj-Jarići

Spread the love
Rental Travel

Posjetom delegacije Vlade TK obnovljenoj dionici puta Dokanj – Jarići danas je obilježeno okončanje radova na rehabilitaciji ovog dijela regionalnog puta R – 459 Tuzla – Čelić.

Reha Centar

Radi se o sanaciji i rehabilitaciji oko 2 km ovog putnog pravca, za što je Direkcija regionalnih cesta uložila 550.000 KM.

Danas smo zvanično otvorili ovih rekonstruisanih i saniranih 2 kilometra, za što smo, kao Direkcija, investirali nešto više od pola miliona KM. Istovremeno na ovom putnom pravcu, nešto dalje prema Lovačkom domu, u toku su radovi na izgradnji novih 1,5 km moderne saobraćajnice na ovom putnom pravcu. Za tih novih, 1,5 km  smo iz kreditnih sredstava izdvojili oko 1,4 miliona KM, tako da možemo reći da je grad Tuzla ove godine povukao negdje oko 2,5 miliona KM od Direkcije regionalnih cesta“, rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić.

„Ovim projektima kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo kvalitetnom, modernom saobraćajnicom direktno povezati Tuzlu i Čelić. Uz izgradnju novih kilometara moderne saobraćajnice, istovremeno, evo kako vidite, radimo i na održavanju i sanaciji puta koji je oštećen tokom godina korištenja. Ova dionica i ovaj putni pravac imaju veliki značaj, posebno u narednom periodu, kada će, zbog najavljenih radova na sanaciji Tunela u Ormanici, ovaj putni pravac biti najbrža konekcija Tuzle sa Brčkim, Orašjem i dalje izlaskom u Europsku uniju““, rekao je ovom prilikom ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Uz ministra Gluhića i direktora Delibajrića, današnjem događaju prisustvovali su i ministrica kulture i sporta Slavena Vojinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara