Oblačno vrijeme s kišom, krajem dana snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. U Bosni će u nizinama padati kiša, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u Bosni će kiša prelaziti u susnježicu, a u  Hercegovini slaba kiša, većinom prijepodne. U drugoj polovici dana, slabije padavine očekuju se na sjeveru Hercegovine.

Na planinama u Hercegovini će padati slab snijeg. Vjetar će uglavnom biti umjerene jačine, sjevernog smjera. U drugoj polovici dana jak vjetar se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. U Sarajevu će veći dio dana prevladavati oblačno vrijeme s kišom. U večernjim satima se očekuje prelazak kiše u snijeg. Temperatura zraka između 4 i 6 stepeni.

Biometeorološka prognoza za danas je loša. Padavine i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovat će tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, nervoze i malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima, naročito astmatičari , priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara