Obilježena 28. godišnjica formiranja JOB „Unije veterana“ TK

Menprom

Jedinstvena organizacija boraca  „Unije veterana“ TK obilježila je danas 28.godina postojanja. Ovaj zanačajan jubilej obilježen je nizom prigodnih manifestacija i sadržaja u svim općinama i gradovima Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta i Podrinja.

FINRA PROMO

Naime, JOB „Unije veterana“ TK je prva boračka organizacija koja je osnovana na teritoriju ovog dijela Bosne i Hercegovine, na današnji dan, 29.12.1993. godine Osnivačkom skupštinom održanoj u Hotelu Tuzla u Tuzli.

Program obilježavanja trajao je nekoliko dana, položeni su vijenci i cvijeće na svim spomen obilježjima u Tuzlanskom kantonu, obezbijeđeni su i prigodni paketi i obilasci veterana rata a centralni događaj je bio Svečana akademija koja je održana danas u Kinu Kaleidoskop u Tuzli uz prigodan program i priznanja i odlikovanja  za zaslužne pojedince i organizacije.

” Nismo do sada obilježavali svoje godišnjice, bar petnaestak godina koliko se sjećam ali ovu jesmo iz dva razloga, prvi je da pokažemo da još postojimo da smo živi i da smo po svaku cijenu danas sa istim patriotizmom i voljom spremni braniti svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, drugi ništa manje važan razlog je taj što se sa ponosom želimo prisjetiti svih naših saboraca koji su dali svoje živote za odbranu jedine nam Bosne i Hercegovine. Pandemija korona virusa nas je uslovila da na jednom mjestu ne možemo okupiti sve patriote koji bi da je drugačije sigurno bili tu ali smo sigurni da će se poruka sa našeg današnjeg skupa daleko čuti. Našu godišnjicu smo obilježili nizom posjeta obilazaka i događaja, a Svečanom akademijom smo završili obilježavanje našeg rođendana” , kazao je Sulejman Ibrahimović predsjednik JOB-a Unije veterana“ TK .

Svečanosti su pored predsjednika i predstavnika svih sekcija JOB-a TK prisustvovali i najviši zvaničnici ove organizacije sa federalnog nivoa kao i ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović te premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Sa ovog skupa poslana je poruka da veterani rata postoje, da su živi i da su i danas , baš kao i devedesetih spremni braniti svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara