Obilježen dan kada je Tuzla donijela Odluku o organizaciji i pružanju otpora agresiji na BiH

Spread the love
Menprom

Grad Tuzla obilježava 4. april, datum kada je 1992. Skupština opštine Tuzla donijela Odluku o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Tuzle. Tim povodom, danas je na spomen obilježju Slana Banja, upriličeno polaganje cvijeća i odavanje poštovanja žrtvama rata.

Reha Centar

Delegacija Grada Tuzla, položila je vijenac i na Spomen ploču na zgradi u kojoj je održana sjednica Skupštine opštine Tuzla, 4.4. 1992. godine, a zatim je u sali Narodnog pozorišta održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla. Prisutnima su se obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, Jozo Nišandžić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović. U umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi sekcija UKUD “Zvonko Cerić” Tuzla i estradni umjetnik Nedžad Salković.

4. april

Nakon sjednice, upriličeno je zajedničko svečano obilježavanje dana MZ Mosnik, MZ Mejdan, MZ Jala i MZ Sjenjak, te svečano obilježavanje godišnjice osnivanja Prve manevarske čete MUP RBIH-Stanice javne bezbjednosti Tuzla, 1992.

Cvijeće je položeno i na spomen obilježju u MZ Husino, gdje je upriličeno i svečano obilježavanje završetka radova na rekonstrukciji puteva, u ovoj mjesnoj zajednici, u ukupnoj dužini od 3000 metara. (Cerik, Ankovica, Ul. Husinske bune. Ul. 27. Juli, Ul. Bone Markovića, Cerovi 2)

aktuelno.ba

Komentari

Komentara