Obilježavanje Dana dr. Martina Lutera Kinga u Tuzli

Rental Travel

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen E. Cormack, boravila je danas u službenoj posjeti Tuzli, gdje se sastala sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Jozom Nišandžićem. Tokom sastanka Ambasadorica Maureen E. Cormack i gradonačelnik Imamović razgovarali su o ekonomiji i zapošljavanju. Tom prilikom, gradonačelnik Imamović, zahvalio se Vladi SAD i USAID-u, za pomoć pri realizaciji projekta izgradnje poslovne zone, u okviru projekta GOLD, ali i za ostale projekte, koji su, uz pomoć USAID-a, realizovani u zadnjih dvadeset godina

Reha Centar

Martin Luter King

Nakon održanog sastanka, upriličeno je i polaganje cvijeća, na bistu Martina Lutera Kinga, koja je kao poklon Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u Tuzli postavljena 2003. godine.

U svom obraćanju prisutnima Ambasadorica Maureen E. Cormack podsjetila je na riječi i djela dr. Martina Lutera Kinga, te njihovu važnost u borbi za ljudska prava.

„Kao što znate dr. King je insistirao na važnosti volonterskog rada u lokalnim zajednicama i radu u lokalnim zajednicama. Prošle godine, na ovaj dan, postavila sam izazov pred građane BiH, a to je da se okupi 20 000 volontera, koji će pomagati lokalnim zajednicama u ovoj zemlji. Danas mogu reći da se preko 23 000 njih odazvalo na ovaj izazov, i ti volonteri su odradili divne stvari za svoju lokalnu zajednicu. Danas poslije podne ću posjetiti školu za djecu sa posebnim potrebama, ovdje u Tuzli, i zajedno sa djecom, volonterima, iz programa Access, pomoći u njihovim aktivnostima. Nadam se da će i ostali građani, na Dan dr. Martina Lutera Kinga, razmišljati kako oni mogu pomoći svojim zajednicama“ – navela je Ambasadorica Maureen E. Cormack.

Martin Luter King

Gradonačelnik Jasmin Imamović, izrazio je posebno zadovoljstvo posjetom, Ambasadorice Maureen E. Cormack, Tuzli, upravo na dan kada građani SAD i Tuzle, obilježavaju Dan dr. Martina Lutera Kinga.

„Počašćeni smo današnjom posjetom Ambasadorice Cormack, koja se dešava baš na Dan dr. Martina Lutera Kinga, borca za ljudska prava, čija je misija bila harmonizacija i rješavanje konflikata, posebnim metodama, ljubavlju protiv mržnje. Posebno me raduju poruke Ambasadorice Cormack, da se moramo snažno oduprijeti korupciji. Smatram da oni koji se eksponiraju u politici, trebaju biti lideri u borbi protiv ove pošasti. U lokalnoj zajednici aktivizam treba postati mjerilo naših sugrađana, koji se uvijek trebaju zapitati šta mogu učiniti za drugoga, baš kao što je dr. King govorio, jer samo tako možemo ići naprijed“- izjavio je gradonačelnik Imamović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara