Obavljene i posljednje pripreme za obilježavanje godišnjice 2.Korpusa Armije BiH

Spread the love
Menprom

Nizom prigodnih manifestacija i sadržaja i ove godine biće obilježena 25. godišnjica formiranja 2. Korpusa Armije BiH. Vlada Tuzlanskog kantona, resorno ministarstvo za boračka pitanja te Koordinacija boraca Tuzlanskog kantona posljednjih nekoliko dana su nizom zajedničkih sastanaka precizirali sve detalje oko obilježavanja ovog značajnog datuma.

Reha Centar

Nosilac aktivnosti je Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona u čijim prostorijama je održan i posljednji u nizu pripremnih sastanaka za obilježavanje 25. godišnjice formiranja 2. Korpusa Armije BiH.

“Ovo je veliki dan u historiji naroda sa ovih prostora, dan kada se utemeljio 2.Korpus Armije BiH koji je u svom sastavu imao pet divizija koje su časno i čestito branile državu, njen narod i čast. Pripala nam je čast da kao Savez ratnih vojnih invalida budemo na izvjestan način nosioci ovih aktivnosti i radimo to sa velikim elanom, voljom i poštovanjem.Ove godine imamo niz novih sadržaja koji će na dostojanstven način predstaviti 2.Korpus, njegove heroje, komandante, branioce.”- izjavio je za naš portal Fahrudin Hasanović predsjednik Koordinacije boraca TK.

U nastavku pogledajte protokol aktivnosti:

25.09.2017.godine

– 13:00 sati – Otvaranje postavke o ratnom putu 2. Korpusa Armije Bosne i Hercegovine u Muzeju istočne Bosne u Tuzli.

28.09.2017.godine

-Polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima u Memorijalnom centru u Potočarima, prvom Predsjedniku Predsjedništva  Bosne i Hercegovine, Aliji Izetbegoviću i komadantu Rasimu Deliću na mezarju Kovači u  Sarajevu te u svim gradovima Tuzlanskog kantona.

29.09.2017.godine

– 14:00 sati – polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima, na spomen obilježju borcima i odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995 godine na Slanoj Banji  u Tuzli, a potom polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima pripadnicima MUP-a na spomen obilježju borcima odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995 godine, ispred zgrade MUP-a Tuzlanskog kantona;

15:00 sati – Svečana akademija i promocija knjige Monografija 2. Korpusa u velikoj sali BKC-a Tuzla.

R.T.

 

 

Komentari

Komentara