Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima za predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu podršku za proljetnu sjetvu u 2020. godini

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači (fizička i pravna lica i registrovani poljoprivredni obrti), sa prebivalištem, odnosno poslovnim sjedištem na području grada Tuzle, koji su izvršili proljetnu sjetvu sljedećih kultura: silažnog i merkatilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli, luk crveni, zelena salata, krompir i sl.), da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu podršku za proljetnu sjetvu u 2020. godini.

Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu, a predaje se u Centar za pružanje usluga građanima Grada Tuzle (Šalter sala), svakog radnog dana, u vremenu od 8,00 do 15,30 sati.  Zahtjev se može predati najkasnije do 14.08.2020. godine.

Zainteresirani podnositelji zahtjeva za ostvarivanje novčane podrške za proljetnu sjetvu u 2020. godini, koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), dužni su prije podnošenja zahtjeva izvršiti prijavu u RPG ili RK.

Maksimalan iznos novčane podrške za proljetnu sjetvu može se ostvariti u ukupnom iznosu od 1.000,00 KM po korisniku.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji i obrasci mogu se preuzeti na linku: http://grad.tuzla.ba/vijesti/obavjestenje-poljoprivrednim-proizvodacima-za-predaju-zahtjeva-za-ostvarivanje-prava-na-novcanu-podrsku-za-proljetnu-sjetvu-u-2020-godini/

Sve potrebne dodatne informacije u vezi podnošenja zahtjeva mogu se dobiti putem kontakt telefona u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle na brojeve: 035/307-386 ili 035/307-380.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara