O razvoju digitalizacije obrazovanja ministar Omerović razgovarao sa predstavnicama UNICEF-a

Spread the love
Menprom

O unaprjeđenju digitalizacije obrazovanja danas je Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona razgovarao sa Auken Tungatarovom, ekspertkinjom za digitalno učenje Regionalnog ureda UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju i Sarom Šaljić, službenicom za obrazovanje UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

Reha Centar

Ministar Omerović je predstavnice UNICEF-a upoznao za dostignutim stepenom digitalizacije i strateškom vizijom digitalne transformacije u obrazovanju na području Tuzlanskog kantona. U fokusu razgovora bile su strateške mjere razvoja digitalizacije, sadržane Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona za period 2021-2027., značaju digitalne tranformacije u obrazovanju, osnaživanju digitalnih kompetencija nastavnika i korištenju digitalnih alata u nastavi. Ministar Omerović se zahvalio UNICEF-u na dosadašnjem nivou saradnje i podršci obrazovnim institucijama u procesu digitalne transformacije obrazovanja.

Predstavnice UNICEF-a su iskoristile priliku i da posjete Osnovnu školu „Pazar“ u Tuzli koja može poslužiti primjerom dobre prakse u procesu razvoja digitalne transformacije obrazovanja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara