O poskupljenju struje moglo bi raspravljati i Gradsko vijeće Tuzla

Rental Travel

Gradskom vijeću Tuzla je upućen zahtjev od strane Kluba vijećnika BOSS-a da se u dnevni red sjednice Vijeća zakazane za ponedjeljak uvrsti – Zahtjev Regulatornoj komisiji za energiju da stavi van snage odluku o saglasnosti na povećanje cijene električne energije.

Reha Centar

U stanju teške ekonomske krize, kada se građani na ulici bore za egzistenciju, i u situaciji kada radnici u borbi za minimum svojih  prava i prava drugih radnika u očaju namjeravaju napustiti BiH, nedopustivo je donošenje odluka o povećanju cijene električne energije, koja ulazi u cijenu svih proizvoda i usluga, te opterećuje i sama domaćinstva građana, istakao je u obrazloženju zahtjeva Mirnes Ajanović predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a.

Takođe, nedopustivo je da se povećanje cijene električne energije bazira na, kako se navodi od strane predstavnika Elektroprivrede BiH, usvojenom zakonu kojim se obavezuje da plati štete zbog rada termoelektrana. Takav stav Elektroprivrede BiH je izrazito bezobziran, jer se radi o svojevrsnoj odmazdi iste prema građanima koji se svakako nalaze u situaciji ugroženog zdravlja zbog rada termoelektrana, a od kojih se traži da plate svojevrsnu novčanu kaznu zbog usvojenog zakona.

Neophodno je da Gradsko vijeće donese zaključak kojim zahtjeva da se stavi van snage odluka o povećanju cijene električne  energije, a ukoliko se ne povuče sporna odluka predlaže se da Gradsko vijeće traži smjenu odgovornih lica, uključujući i direktora Elektroprivrede BiH i članova FERK-a, navedeno je u obrazloženju zahtjeva Kluba vijećnika BOSS-a.

 

26.12.2014.  Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara