NUB „Derviš Sušić“ Tuzla uspješno realizovala akciju prikupljanja knjiga za poplavljene biblioteke

Spread the love
Rental Travel

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla uspješno je realizovala akciju prikupljanja knjiga za poplavljene biblioteke. Knjige su paralelno prikupljane u dvije odvojene akcije, jednoj u tuzlanskoj biblioteci, a drugoj tokom proteklog Međunarodnog sajma knjige, koji je inače bio humanitarnog karaktera, sa akcentom na prikupljanje knjiga za poplavljene biblioteke, dok su neke donirali građani pojedinačno, ili se sami organizirali i pokrenuli akciju prikupljanja knjiga i na taj način nam se pridružili, što je uveliko omogućilo ponovno formiranje bibliotečkog fonda stradalih ustanova.

Reha Centar

knjige

Uposlenici NUB „Derviš Sušić“ Tuzla na čelu sa direktorom dr.sc. Edinom Jahićem jučer su posjetili Biblioteku u Doboju, prilikom čega su uručili 931 knjigu, nakon čega su posjetili Biblioteku u Maglaju i darovali 1168 knjiga.

edin jahic

Sutra je organizovana akcija posjete Biblioteke u Olovu, gdje će biti uručeno 1070 knjiga. Ukupan broj prikupljenih knjiga iznosi 3169, širokog spektra naslova, od stručne literature do beletristike, što nas kao organizatore akcije jako čini zadovoljnim i ponosnim.

(aktuelno.ba)

Komentari

Komentara