Novi skandal: Utakmica između Hrvatske i Kameruna namještena?

Spread the love
Rental Travel

Utakmica između Hrvatske i Kameruna u skupini A na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koju su Vatreni dobili s 4-0 bila je namještena, izjavio je Singapurac Wilson Raj Perumal, osuđen zbog namještanja utakmica, za njemački Der Spiegel, dodajući da je on znao rezultat i prije nego je počela.

Reha Centar

Mnogi koji su gledali utakmicu i vidjeli kako je kamerunski fudbaler Alex Song zaradio crveni karton nakon što je s leđa laktom udario hrvatskog napadača Marija Mandžukića u pobjedi Hrvatske smatraju da je to bio najčudniji ako i ne najnepotrebniji prekršaj koji su vidjeli.

Prema pisanju Der Spiegela nekoliko sati prije početka sporne utakmice, Perumal je na svom profilu na Facebooku napisao da će Kamerun izgubiti 0-4 i da će u prvom poluvremenu biti iskljulčen jedan od kamerunskih fudbalera. Alex Song je isključen u 40. minuti.

Perumal, koji je odslužio nekoliko zatvorskih kazni zbog namještanja utakmica i čak je napisao memoare o tim danima, izjavio je za DerSpiegel da u kamerunskoj reprezentaciji postoji “sedam trulih jabuka” koje su namjestile sve tri utakmice Kameruna u skupini A.

Za sada nema dokaza da je utakmica između Kameruna i Hrvatske bila namještena, to je bio odgovor FIFA-inog šefa osiguranja Ralfa Mutschkea na medijske upite o sumnjama u namještanje utakmica.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara