Nove bušotine na Rudniku soli Tuzla, kreće velika investicija vrijedna preko 5,5 miliona maraka FOTO/VIDEO

Spread the love
Rental Travel

Svečanim činom potpisivanja ugovora u prostorijama Rudnika soli Tuzla u prisustvu poslovnih partnera i prijatelja, nakon četiri godine od početnih radnji vezanih za važnu i veliku investiciju, otklonjene su i posljednje prepreke za početak radova na bušenju i opremanju usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina na ležištu kamene soli Tetima, te bušenju i opremanju višenamjenske usmjerene kontrolno sigurnosne bušotine IB-5 na ležištu soli u Tuzli.

Reha Centar

Ugovor za veoma značajne aktivnosti, potpisali su na svečanosti u prostorijama Rudnika Aziz Čačković v.d. direktora Rudnika soli Tuzla i Dženan Mujkić prokurist u firmi “Mining & Drilling” d.o.o. Gračanica i time stvorili pretpostavke za početak radova.


“Intenzivnim aktivnostima u posljednja tri mjeseca odabrali smo najpovoljniju ponudu za izvođenje planiranih radova. Ovo je značajan Ugovor, značajan posao, vrijedna investicija. Oko 5,5 miliona KM je direktno investirano u osam eksploatacionih bušotina i riješen je najvažniji dio ukupnog investiranja od oko 10 miliona KM, planiranih za ovu godinu. Uz investicije za bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina i jedne kontrolno sigurnosne bušotine, tu je još niz pratećih aktivnosti, pratećih investicija. Važno je istaći da smo postigli izuzetno povoljnu cijenu, znatno nižu od prvobitno planirane i projektovane koja je iznosila 8 miliona KM, pa nam je to  stvorilo pretpostavku za planiranje dodatnih šest bušotina koje nisu uplanirane za 2021. godinu”, izjavio je Aziz Čačković v.d. direktor Rudnika soli Tuzla.

Pored potpisivanja Ugovora koji označava početak radova, realizaciju vrijedne investicije, druga vrijednost ovog događaja je da je kompletan posao dobila domaća kompanija, vrhunska, profesionalna kompanija sa iskustvom u ovim poslovima.

Posebnu zahvalnost direktor Čačković je uputio privrednicima koji su svojim prisustvom uveličali svečanost potpisivanja značajnog Ugovora.
“Zahvaljujem se svima koji su prepoznali značaj ove investicije i ovog posla, posebno direktorima “RMU Banovići” Banovići, Rudnika “Kreka” Tuzla, “Panonika” doo Tuzla i “Solane” dd Tuzla čiji direktor je bio spriječen prisustvovati svečanosti te je uputio čestitku direktoru i uposlenicima Rudnika soli Tuzla”, rekao je na kraju Aziz Čačković v.d. direktor Rudnika soli Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara