Novak Đoković ne želi igrati Davis Cup

Spread the love
Rental Travel

Novak Đoković je kao predsjednik savjeta igrača ATP-a pozvao sve tenisere na bojkot Davis Cupa zbog pravila prema kojem teniseri moraju nastupati u tom natjecanju kako bi mogli igrati na Olimpijskim igrama.

Reha Centar

Tu je vijest potvrdio Fredrik Rosengren, trener Kylea Edmunda.

djokovic

“Davis Cup je mrtav. Nisam čuo da je bilo tko od igrača rekao nešto pozitivno o novom formatu. Zar stvarno mislite da će ga Đoković ili Federer igrati? To je glupost”, rekao je trener najboljeg britanskog tenisera pa dodao:

George Bellshaw

@BellshawGeorge

Fascinating quotes from Fredrik Rosengren on Djokovic attempting to convince players to boycott the ITF rule over Olympics participation: ‘Kyle [Edmund] received an email, and maybe it has nothing to do with Davis Cup, but Kyle received an email from Djokovic last week.

Alex@tennisguru100

We had the pleasure to have Fredrik Rosengren, coach of Kyle Edmund, in our show recently.

Here is the translated part where talks about players disbelief in the new DC-format and why Djokovic wants players, and Edmund, to boycott a specific rule.

🎥: @Sourcepodden

Embedded video

See George Bellshaw's other Tweets

“Kyle je primio mail. Možda to nema veze s Davis Cupom, ali Kyle je dobio Novakov mail prošle sedmice. ITF ima pravilo prema kojem igrač mora nastupiti u bar dva meča u Davis Cupu kako bi mogao braniti boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama. Đoković je pozvao igrače da bojkotiraju to pravilo, što jasno govori da on nema namjeru igrati Davis Cup.”

djokovic-federer

Francuska i Hrvatska igraju zadnje finale Davis Cupa po starom sustavu. Od sljedeće godine 18 reprezentacija sudjelovat će u elitnoj trci, a prvak će biti poznat poslije završnog turnira, koji će se igrati od 18. do 24. novembra u Madridu.

djokovic3

john-isner-djokovic

djokovic3

novak-djokovic

djokovic1

(Sport.ba)

Komentari

Komentara