Nova radna mjesta u fokusu razgovora Umihanića i predstavnika Ambasade SAD-a

Spread the love
Menprom

Spremnost da pomognu otvaranje novih radnih mjesta danas su pokazali predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na sastanku sa premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem. Sastanak su inicirali predstavnici američke Ambasade nakon što su informisani o aktivnostima nove Vlade TK usmjerenim ka pokretanju proizvodnje i zapošljavanju u privredi.

Reha Centar

Lian von Wantoch, šef ekonomskog odjela Amabasade Sjedinjenih Američkih Država i Edhem Branković, ekonomski stručnjak ovom su prilikom istaknuli mogućnost podrške putem Projekta unaprjeđenja lokalnog razvoja (GOLD) koji dijelom finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Cilj ovog projekta, kako je danas rečeno, je promocija integrisanog i sveobuhvatnog planiranja lokalnog ekonomskog razvoja i realizacija aktivnosti kantona u sektorima sa najvećim potencijalom za brz, održiv rast novih radnih mjesta.

 Predstavnici Ambasade SAD-a tokom današnjeg sastanka najavili su podršku direktnim ulaganjima koja će generisati nova radna mjesta nakon što potvrda konkretnih aktivnosti stigne sa kantonalnog nivoa vlasti.

 aktuelno.ba

Komentari

Komentara