Nova akcija SIPA-e kodnog nazva “Oscar”

Spread the love
Rental Travel

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva „Oskar“ koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća.

Reha Centar
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva „Oskar“ koja se izvodi na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća.U toku je hapšenje osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama. Pretresi objekata na deset lokacija.
Navedene aktivnosti realiziraju se u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona.Osobe koje su uhapšene u okviru ove akcije sumnjiče sa da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge „heroin“ i „skunk“ iz BiH u Republiku Srbiju radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici SIPA-e, u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srbije i MUP-a Tuzlanskog kantona, proveli su višemjesečnu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog SIPA-e, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i hapšenje osumnjičenih.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: