“Noć šampiona VII” : Salko Zildžić se pobjedom želi oprostiti od tuzlanske publike

Spread the love
Rental Travel

Najbolji tuzlanski kickboxer i zasigurno jedan od najboljih koje ima Bosna i Hercegovina , Salko Zildžić, svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri imat će 23. maja 2014. Godine u okviru prepoznatljive kickbox manifestacije „Noć šampiona VII“.

Reha Centar

Od bogate karije u kojoj je upisao 24 profesionalne borbe, te stekao titule amaterskog i WAKO PRO prvaka svijeta u low kicku, Zildžić će se oprostiti mečem u low kicku (85,1 kg, 3×3 min)  sa Abderrahimom Chafayem (Francuska), koji mu je 2011. godine nanio jedini poraz pred tuzlanskom publikom.

Od tada Sako Zildžić nije ulazio u profesionalni ring. Zbog povrede je napravio i dužu pauzu, te se posljednjih mjeseci spremao za borbu u kojoj se dostojno želi oprositti od publike koja ga je vjerno pratila 15 godina, koliko je u profesionalnim kickbox vodama.

Press Noc sampiona VII (1)

–          U Tuzli je sve počelo, neka se tu i završi. Mnogi su me pitali zašto za protivnika u oproštajnom meču, koji je često revijalnog karaktera, nisam izabrao nekog lakšeg. Međutim, moji su motivi druge prirode. Chafay je jedini kome je uspjelo da me pobjedi u Mejdanu. Ne bih sebi mogao oprostiti da nisam dobio priliku da mu se revanširam. Pa neka završi kako treba da bude. Ako ponovo pobjedi pružit ću mu ruku, jer će značiti da je bolji borac, a ako bude drugačije bit će to odličan način da se oprostim od publike bez koje ne bih postigao sve što jesam – istakao je Salko Zildžić.

Menadžer manifestacije, Senad Mujkanović, istakao je da će organizacija i ono što se nudi gledateljima od borbi do ambijenta u dvorani, te svjetlosnih i zvučnih efekata, biti na nivo prošlih manifestacija, koje ne zaostaju za sličnim u regiji.

–          Obzirom da je ovo Salkin oproštajni meč, nećemo ići na borbu za titulu, koju bi u slučaju osvajanja samo morao predati. Bit će to borba za prestiž, sigurno dva kvalitetna takmičara, koja će zadovoljiti ukuse ljubitelja ovog sporta. Također, u uvodnom dijelu publika će imati priliku vidjeti šest izuuetno kvalitetnih borbi u kojima će nastupiti reperezentativci i profesionalni borci iz Turske, Srbije i BiH – rekao je Mujkanović.

Uvodne borbe:

  • Murat Antepli (TUR) – Semir Delić (BiH), -63,5 kg
  • Şahin Aras (TUR) – Asim Selimović (BiH), -84 kg
  • Uroš Bogojević (SRB) – Denis Marjanović (BiH), -86 kg
  • Abdullah Cem Akin (TUR) – Mesud Selimović, -86 kg
  • Bojan Džepina (SRB) – Bahrudin Mahmić (BiH) ,-91 kg
  • Fatih Çimiç (TUR) – Elmin Živčić (BiH), + 91 kg

 

U preduvodnim borbama svoje mečeve će imati kvalitetni takmičari iz KBV “Flek Tom Cat” u kojima će nastupiti Mirnes Vejzovic, Faruk Gazdić, Amra Selmić i drugi , koji će za protivnike imati kvalitetne protivnike iz BiH.

Trenerski trojac KBV “Flek Tom-Cat” kojeg čine Ismet Kavgić, Dalibor Mičić i Jasmin Tanović su napomenuli da su svi borci ovog kluba na čelu sa Slakom Zildžićem spremni za izazove “Noći šampiona”, te ostaje individualno pripremanje za svakog pritivnika.

Mesud Selimović i Semir Delić, koji će učestvovati u uvodnim borbama istaknuvši da su spremni za svoje protivnike, još jednom su pozvali publiku da ih dođe podržati, a njihovog trenera Salku Zildžića da isprate aplauzom koj ije sigurno zaslužio.

Prvobitno najavljeni termin održavanja (24. maj), zbog tehničkih problema je pomjeren  na dan ranije 23. maj 2014. godine, a manifestacija će početi u 20.30 minuta.

 

Ulaznice za tribine po cijeni od 10 KM, na prodajnim mjestima u Tuzli će se moći kupiti već naredne sedmice.

 

Više informacija vezanih za „Noć šampiona VII“ može se naći na Facebook stranici https://www.facebook.com/noc.sampiona.tuzla?ref=hl

 

Promus media – Press tim manifestacije “Noć šampiona VII”

aktuelno.ba

Komentari

Komentara