Nikšić: Živko Budimir je ucjenjivao ministre!

Spread the love
Menprom

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u razgovoru za BHT1 izjavio je kako je predsjednik Federacije Živko Budimir ucjenjivao ministra financija Antu Krajinu, ministra socijalne skrbi i rada Vjekoslava Čambera, ali i ministre iz SDA.

Reha Centar

„Nekoliko je ministara dolazilo kod mene. Vi sa svima njima možete razgovarati i vrlo je lako utvrditi koji su ti ministri, poput ministra Krajine. Sljedeći pretpostavljam da je ministar Čamber. Bili su tu i neki ministri iz reda SDA, ali prepuštam ministrima da to oni kažu ukoliko žele da to kažu javno“, rekao je Nikšić.

Odgovarajući na pitanje nije li sadašnja situacija posljedica SDP-ovog uvođenja u vlast stranaka koje nisu dobile većinu hrvatskih glasova na posljednjim općim izborima Nikšić je rekao kako se trebamo naviknuti da su rezultati izbora i stvaranje postizbornih koalicija stvar dogovora. Ovo je bila prva vlada i prva vlast koja je formirana na osnovu postignute platforme i određenih programskih opredjeljenja.

„Nažalost, svaku platformu, svaki program provode živi ljudi i onda dođete u situaciju, kako imamo situaciju da predsjednik Federacije misli da se može izdići iznad Ustava i zakona i da ima ovlasti koje mu niko ne može dati“.

„To je problem našeg ustavno – pravnog uređenja, zakona i koncepta koji imamo. SDP ne treba da bježi i ne bježi od odgovornosti, od dijela odgovornosti koji snosi, ali treba vrlo jasno reći i znati da SDP ne čini sam ni Vladu, ni vlast“, rekao je Nikšić, dodajući da SDP ne bježi ni od dijela zasluga za ono što je urađeno dobro.

„Ja vas uvjeravam da ima puno stvari koje su dobro urađene od strane ove Vlade u ovom jako teškom i kompleksnom političkom okruženju u kojem smo funkcionirali“, poručio je Nikšić za BHT 1.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ranije je izjavio da će u srijedu biti održana hitna vanredna sjednica Vlade FBiH na kojoj će predložiti načine za prevazilaženje problema nastalih nakon što je predsjednik FBiH Živko Budimir prošlog petka razriješio dužnosti federalnog ministra finansija Antu Krajinu.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić  rekao je na pres konferenciji u Vladi da je odluka predsjednika FBiH Živka Budimira o razrješenju  ministra finansija Ante Krajine  nezakonita, neustavna i   nevažeća jer  je donesena na osnovu nepostojećeg zakona.(indikator)

Komentari

Komentara

Posted In: