Nikšić mijenja plan, povlači odluku o smjeni ministara

Spread the love
Rental Travel

Federalni premijer Nermin Nikšić (SDP) uputio je jutros pismo predsjedniku FBiH Živku Budimiru (SPP) u kojem ga obavještava da postupak smjene osam federalnih ministara, kojeg je prvi čovjek Vlade bio pokrenuo 10. decembra 2012. godine, više ne važi, javlja Avaz.

Reha Centar

Premijer je u pismu Budimiru naznačio kako smatra da je ovaj postupak okončan Budimirovim odgovorom od 17. decembra 2012. godine, te da više ne može biti razlogom ni za nedavnu smjenu ministra finansijaAnte Krajine.

Tako je premijer, praktično, tek sada povukao svoj zahtjev za smjene osam ministara, a zanimljivo je da je to učinio nakon što je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo od Budimira zatražio da smjeni dopremijera FBiH i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića (NSRZB).

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uputio je predsjednicima i zamjenicima predsjednika klubova zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kao i dopredsjednicima Federacije BiH, pozive za zajedničke sastanke, saopćeno je iz Budimirovog ureda. Cilj su konsultacije o pitanju izbora i imenovanja federalnog ministra financija radi što skorijeg rješenja novonastale situacije.Sastanci su predviđeni za utorak, srijedu i četvrtak.

Ostaje da se vidi zašto premijer tek sada pismeno povlači svoj zahtjev za smjenu ministara iz SDA, NSRzB-a, te dva ministra koja su napustila HSP, piše Avaz.

Faksimil pisma koje je Nikšić uputio Budimiru:

faksimil 1 a

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: