Netačno je da je premijer TK postigao dogovor kojim neće doći do smanjenja plata budžetskim korisnicima.

Menprom

U informativnoj emisiji  BHR1 u 13.00, 12. decembra 2014. godine pročitana je vijest u kojoj se, između ostalog, kaže: „Kantonalni premijer Bahrija Umihanić i predstavnici sindikata budžetskih korisnika jučer su postigli dogovor kojim neće doći do smanjenja plata budžetskim korisnicima u narednoj godini.“

Reha Centar

Netačno je da je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić postigao dogovor kojim neće doći do smanjenja plata budžetskim korisnicima. Naime, na sastanku održanom 11. decembra 2014. godine, između predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona i grupacije sindikata zaposlenika koji plaće primaju iz Budžeta TK dogovoreno je da će Vlada Tuzlanskog kantona povući Dokument okvirnog Budžeta TK za period 2015 – 2017. godina, što je urađeno na današnjoj sjednici Vlade, te formirati radnu grupu koja će do sredine naredne sedmice uraditi novi prijedlog Dokumenta okvirnog budžeta TK, što je također omogućeno današnjom Odlukom.

Pogrešnom interpretacijom BHR1 obmanjuje javnost te produbljuje ionako tešku situaciju, te molimo da u interesu pravilnog i istinitog informisanja objavite tačnu vijest, koju možete pronaći i na web portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba – služba za ibformisanje Vlade TK

 

 

 

Komentari

Komentara