Nesretni nogometni talent: Nakon godinu dana probudio se iz kome

Spread the love
Rental Travel

Obitelj Ajaxovog mladog nogometaša Abdelhaka Nourija koji se prošlog ljeta srušio usred prijateljske utakmice protiv Werdera potvrdila je da je nakon punih godinu dana napokon izašao iz kome…

Reha Centar

Vjerovalo se da će 21-godišnji Nizozemac marokanskog porijekla biti nova zvijezda europskog nogometa, no zbog snažne aritmije srca srušio se tijekom prijateljskog dvoboja prošlog ljeta protiv Werdera i s ozbiljnim oštećenjima mozga završio u komi.

Nourijeva obitelj potvrdila je ipak ohrabrujuće vijesti ovog utorka: nakon punih godinu dana probudio se iz kome te pomicanjem usta i obrva može komunicirati s bližnjima. Njegovo neurološko stanje znatno se poboljšalo.

Nesretni mladić pretrpio je teško oštećenje zbog dugog vremenskog razdoblja u kojem je mozak ostao bez kisika, nakon zastoja srca.

Nažalost, njegova karijera završila je zbog toga, a traje borba za povratak osnovnih životnih funkcija. Ovaj incident izazvao je gnjev u Nizozemskoj, a legendarni Edwin van der Saar optužio je liječnike da mu na licu mjesta nisu dali adekvatan tretman.

Poput Subašića koji nosi majicu s likom Hrvoja Ćustića ispod svog dresa, Patrickov daroviti sin Justin Kluivert također je odlučio odavati počast svom prijatelju u nastavku karijere pa je u Romi izabrao Nourijev broj 34 kako se ne bi zaboravilo na ovog talentiranog momka kojem su na nesretan način srušeni svi snovi…

tportal.hr

Komentari

Komentara