Nećete nam vjerovati: „OSCE i OHR se oglasili“

Spread the love
Menprom

Poštovani,

Reha Centar

Prelistavamo štampu, tražimo nešto novo o školi, gledamo da li nas je neko podržao, napao, okrivio, zaprijetio itd. Kad nećete nam vjerovati vidimo oglasili se OHR i OSCE, nemožemo vjerovati, mi mislili oni zanijemili, oglušili, otišli iz Bosne, kad gle čuda, oni ovdje, da nam kažu, prvo OHR, nešto o izborima:

“U tom kontekstu, OHR još jednom koristi priliku da ponovno istakne potrebu za brzim usvajanjem samostalnog amandmana na Izborni zakon BiH, koji bi se odnosio na presudu Ustavnog suda BiH iz 2011. godine. Centralna izborna komisija BiH je podvukla da bi se takav amandman trebao usvojiti prije isteka ove godine kako bi izborni organi Bosne i Hercegovine mogli pripremiti i provesti izbore na vrijeme. To je nešto što mora biti urađeno.“

Pa zatim i OSCE preko svog šefa Fletcher M. Burtona o međunarodnim obavezama:

„Bosna i Hercegovina napravila jasan napredak u ispunjavanju svojih međunarodnih sigurnosnih obaveza, naročito onih vezano za razmjenu informacija u skladu sa OSCE-ovim Kodeksom ponašanja u vojnopolitičkim aspektima sigurnosti.“

Gospodo iz OHR-a i OSCE-a šutite tri mjeseca, dajete neke nesuvsle izjave, kažete radite nešto što se ne vidi u javnosti, a ustvari samo podržavate aparthejd u RS-u koji ni pokojni Mandela ne bi uspio pobjediti da je živ.

Ono što nas raduje, jeste komemoracija pokojnom Nelsonu Mendeli, gdje smo mogli vidjeti većinu svjetskih zvaničnika koji su mu došli odati počast, a isto tako moglo se vidjeti da ljudi širom svjeta žale za njim i hvale njegova djela, pa razmišljamo sutra će neko o nama govoriti i pisati kao borcima protiv diskriminacije i segregacije, a Vi ćete gospodo, u historiji, ostati zapamćeni kao neko pod čijim patronatom je izvršena nezapamćena diskriminacija djece i kao pomagači režima koji je na svaki način nastojao zatrti identitet jednog naroda.

Pozivamo Vas, kad ste do sada šutili, da tako nastavite i dalje, jer vjerujte niko vas više ozbiljno ne shvaća, i želimo Vam što brži odlazak iz naše Bosne i Hercegovine, a mi ćemo, kao i do sada, sami mućiti svoje muke i čekati nove atake od vladajućih struktura RS-a, koje Vi tako svesrdno podržavate.

MADIBA VRATI SE!!!

Kotor Varoš, Roditelji djece iz Vrbanjca

Komentari

Komentara