Naučite odabrati sunčane naočale prema obliku lica

Spread the love
Menprom

Iako sunčane naočale slove za najvažniji modni dodatak ljetne sezone, one ne postoje samo da biste vi dobro izgledali, sunčane naočale štite oči i osjetljivu kožu oko njih od štetnih sunčevih zraka

Reha Centar

Sunčane naočale osim što služe za zaštitu od sunca služe i kao zaštita od bilo kakvih štetnih vanjskih utjecaja; vjetra, peludi, prašine, smoga, odbljesaka itd. S obzirom da je u današnje vrijeme ozonski omotač tanji i sunčeve zrake lakše prolaze do zemljine površine, sunčane naočale bi se trebale nositi tokom cijele godine.

Kako odabrati idealne naočale prema obliku lica?

Postoji pet osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, izduženo, četvrtasto, srcoliko.

Ovalno lice

Ovalno lice smatra se savršenim oblikom za sve okvire zbog svoje proporcionalnosti. Ako imate ovalni oblik lica odgovaraju vam svi modeli naočala različitih oblika i stilova. Savjetujemo predimenzionirane okvire ili okvire koji su komplementarni obliku obrva tj. okvire koji su jednako široki ili malo širi od lica. Idealno će vam pristajati i blagočetvrtasti okviri sa zaobljenim rubovima.

Okruglo lice

Osobe koje imaju okruglo lice, obično imaju istu širinu i dužinu lica te se smatraju “punijim” licima. S obzirom da široki obrazi dominiraju licem, takve osobe trebale bi se usmjeriti na naočale s ravnim linijama (četvrtastim ili pravokutnim), a izbjegavati okrugle okvire koji bi mogli još više zaokružiti izgled lica.

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice ima naglašenu čeljust, široko čelo i obraze. Naočale zaobljenih oblika smekšat će i ublažiti kuteve lica, kao i okrugli, ovalni i mačkasti oblici jer zaobljuju lice.

Izduženo lice

Izduženo lice je usko, čelo i čeljust su približno jednake širine, a jagodične kosti su naglašene. Da bi lice izgledalo kraće, ovom obliku lica odgovaraju naočale sa zanimljivim uzorkom u cilju da lice dobije na dubini. Možete odabrati i četvrtaste velike okvire da bi postigli savršenu proporcionalnost lica.

Srcoliko

Srcolikim oblikom lica dominiraju naglašene jagodice i špicasta brada. Nemojte se fokusirati na kontrastne naočale nego one koje se oblikom spajaju s vašim oblikom lica. Ljudi koji imaju srcoliko lice trebaju izbjegavati prevelike naočale koje prekrivaju veći dio lica, dok će im odlično pristajati mačkaste naočale ili avijatorice s okruglijim gornjim uglovima okvira.

ordinacija.hr

Komentari

Komentara