Naučite odabrati sunčane naočale prema obliku lica

Iako sunčane naočale slove za najvažniji modni dodatak ljetne sezone, one ne postoje samo da biste vi dobro izgledali, sunčane naočale štite oči i osjetljivu kožu oko njih od štetnih sunčevih zraka

Sunčane naočale osim što služe za zaštitu od sunca služe i kao zaštita od bilo kakvih štetnih vanjskih utjecaja; vjetra, peludi, prašine, smoga, odbljesaka itd. S obzirom da je u današnje vrijeme ozonski omotač tanji i sunčeve zrake lakše prolaze do zemljine površine, sunčane naočale bi se trebale nositi tokom cijele godine.

Kako odabrati idealne naočale prema obliku lica?

Postoji pet osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, izduženo, četvrtasto, srcoliko.

Ovalno lice

Ovalno lice smatra se savršenim oblikom za sve okvire zbog svoje proporcionalnosti. Ako imate ovalni oblik lica odgovaraju vam svi modeli naočala različitih oblika i stilova. Savjetujemo predimenzionirane okvire ili okvire koji su komplementarni obliku obrva tj. okvire koji su jednako široki ili malo širi od lica. Idealno će vam pristajati i blagočetvrtasti okviri sa zaobljenim rubovima.

Okruglo lice

Osobe koje imaju okruglo lice, obično imaju istu širinu i dužinu lica te se smatraju “punijim” licima. S obzirom da široki obrazi dominiraju licem, takve osobe trebale bi se usmjeriti na naočale s ravnim linijama (četvrtastim ili pravokutnim), a izbjegavati okrugle okvire koji bi mogli još više zaokružiti izgled lica.

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice ima naglašenu čeljust, široko čelo i obraze. Naočale zaobljenih oblika smekšat će i ublažiti kuteve lica, kao i okrugli, ovalni i mačkasti oblici jer zaobljuju lice.

Izduženo lice

Izduženo lice je usko, čelo i čeljust su približno jednake širine, a jagodične kosti su naglašene. Da bi lice izgledalo kraće, ovom obliku lica odgovaraju naočale sa zanimljivim uzorkom u cilju da lice dobije na dubini. Možete odabrati i četvrtaste velike okvire da bi postigli savršenu proporcionalnost lica.

Srcoliko

Srcolikim oblikom lica dominiraju naglašene jagodice i špicasta brada. Nemojte se fokusirati na kontrastne naočale nego one koje se oblikom spajaju s vašim oblikom lica. Ljudi koji imaju srcoliko lice trebaju izbjegavati prevelike naočale koje prekrivaju veći dio lica, dok će im odlično pristajati mačkaste naočale ili avijatorice s okruglijim gornjim uglovima okvira.

ordinacija.hr

Komentari

Komentara