Nastavlja se štrajk glađu radnika gradske pijace Živinice

Menprom

Oko šezdeset radnika Gradske pijace iz Živinica sinoć su prenoćili ispred zgrade Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, te jutros nastavili štrajk glađu zbog, kako kažu, inspekcije koja vrši diskriminaciju nad njima i nedozvoljava da rade.

Reha Centar

– Direktor Besim Duraković nije nadležan za građevinsku dozvolu kako je jučer izjavio medijima da mi imamo problem oko imovinsko-pravnih odnosa. On nije građevinski inspektor, nego tržno-turistički inspektor koji je nama izdao zabrane rada iz njegovog resora. Prenoćili smo ovdje i koliko god treba da budemo ovdje, mi ćemo biti.

ŠTRAJK GLAĐU

ŠTRAJK GLAĐU

Ako treba da ostanemo godinu-dvije, ostat ćemo, sve dok Duraković ne nađe rješenje za 108 radnika i obustavi kontrolu nad radom naše pijace do donošenja izmjena i dopuna Zkona o radu u Parlamentu Federacije – kazao je Mehmed Kamberović, zamjenik predsjednika Gradske pijace Živinice.

ŠTRAJK GLAĐU

Radnici su pozvali sve institucije da se uključe u ovaj problem, a posebno premijera Begu Gutića i Alena Gadžu, mnistra MUP TK-a, kao i Tužilaštvo i SIPA-u da ispita, tvrde, ovo što se događa od strane kriminalaca.
Tekst: Avaz – Foto: aktuelno.ba

Komentari

Komentara