Nakon zemljotresa u Indoneziji broj žrtava stalno raste

Spread the love
Menprom

Dok se spasioci penju i probijaju kroz ruševine tražeći preživjele, indonezijski dužnosnici tvrde da broj je poginulih porastao na 832 nakon snažnog zemljotresa i cunamija koji je u petak pogodio indonezijski otok Sulawesi.

Reha Centar

Prije dva dana zemljotres jačine 7,5 stepeni po Richteru pogodio je ovaj otok, a broj mrtvih konstantno raste dok dužnosnici tvrde da postoji mogućnost pronalaska još tijela, javio je danas CNN.

Glasnogovornik Nacionalne agencije za katastrofe Sutopo Purwo Nugroho potvrdio je da je u trenutku zemljotresa u gradu Palu bio 71 strani državljanina od kojih je većina sigurno evakuirana u Džakartu, a njih pet, uključujući tri francuska državljana, kao i malezijskog i južnokorejskog državljanina, vode se kao nestali.

Preživjeli se kreću kroz poplavljene ulice i ruševine, na stotine je ozlijeđenih i najmanje 17.000 ljudi je ostalo bez domova, dodao je Nugroho.

Epicentar potresa je lokaliziran na dubini od 10 kilometara, udaljen 56 kilometara sjeveroistočno od grada Donggala na otoku Sulawesi.

aktuelno,ba

Komentari

Komentara