Nakon sunčanog vikenda sutra oblačno u većem dijelu BiH

Spread the love
Rental Travel

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije će biti na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Reha Centar

Kiše će biti uglavnom na području Krajine, zapada i jugozapada Bosne i u Hercegovini. U centralnim i sjevernim područjima Bosne slabija kiša ili lokalni pljuskovi, dok je na istoku i sjeveroistoku Bosne mala vjerovatnost za lokalno slabiju kišu. Više padavina u drugoj polovini dana. Vjetar većinom slab jugoistočnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sa mogućim jakim udarima. Na sjeveru zemlje vjetar je istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 16 stepeni celzija.

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo je dugotrajne magle.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2, Sokolac 6, Bugojno 9, Ivan-sedlo 10, Brčko, Sarajevo i Srebrenica 12, Bijeljina, Gradačac i Livno 14, Banja Luka, Doboj, Mostar i Trebinje 16, Grude i Zvornik 17, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 18 i Bihać 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara