Nakon kongresa SDP-a : Sve je isto samo njega nema

Menprom

I pored toga što su mnogi očekivali korjenite promjene u samom vrhu SDP-a i neka nova lica na političkoj pozornici ove stranke do toga ipak nije došlo. Ostalo je uglavnom sve po starom, a mnogi su skloni reći kako je ovo tek kozmetička promjena koja neće dati ama baš nikakve rezultate.

Reha Centar

Novoizabrani predsjednik SDP-a BiH  Nermin Nikšić rekao je u obraćanju delegatima na Trećem vanrednom kongresu te stranke u Sarajevu da će se u narednih devet mjeseci posvetiti borbi za oporavak SDP-a i pozvao kolege da mu pomognu u promjenama koje će provesti u Stranci zajedno.

Naglasio je da je borba za novi SDP i borba za novu Bosnu i Hercegovinu, jer bez jakog SDP-a nije moguća BiH kakvu želi velika većina njenih građana.

Nikšić je poručio da želi napraviti SDP koji će biti privlačan mladim ljudima, radnicima i penzionerima, a čiji će fokus biti borba za privredni razvoj, poboljšanje položaja radnika i penzionera, te borba protiv kriminala i korupcije.

Posebno je zahvalio dosadašnjem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, istakavši da je bio njegov najbliži saradnik u dobri i zlu, kad su pobjeđivali i gubili.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: