Najveći događaj za srednjoškolce Bosne i Hercegovine

Menprom

„Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini“ naziv je događaja koji sprovodi ova organizacija od početka svog djelovanja. Riječ je o jedinstvenom događaju koji će za četiri dana svog trajanja okupiti preko 100 srednjoškolaca iz 54 lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

„Generalna skupština predstavlja šlag na tortu rada Asocijacije srednjoškolaca na godišnjem nivou. Koordinatori naših lokalnih timova i njihovi članovi 365 dana u godini vrijedno sprovode razne projekte i aktivnosti u svojim zajednicama, s ciljem postizanja općeg dobra i poboljšanja statusa srednjoškolaca. Kao svojevrsna nagrada za to, ali i prilika da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, omogućavamo im učešće na ovom događaju“, izjavio je Amar Kavgić, rukovoditelj Odjela za komunikacije i odnose s javnošću ASuBiH-a.

Pored formalnih aktivnosti odabira članova novog Upravnog odbora i predsjednika organizacije, učesnici će imati priliku prisustvovati raznim radionicama, edukacijama i predavanjima s ciljem prvenstveno njihovog ličnog osnaživanja te davanja podstreka za realizaciju konkretnih akcija u njihovim sredinama.

FOTO-Arhiva2_resized

„Uvijek se trudimo da naši događaji iz godine u godinu dobijaju novu notu. Tako pored učesnika iz Bosne i Hercegovine, na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini, očekujemo učešće predstavnika naših partnerskih organizacija iz regije Balkana, ali i Evrope.  Naša organizacija je jedini predstavnik naše zemlje u Uniji evropskih srednjoškolskih organizacija (OBESSU) te nam je cilj na ovakvim i sličnim događajima našim srednjoškolcima približiti praksu drugih zemalja“, dodao je Kavgić.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja srednjoškolce, kao i Vijeća/Savjete učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja. Kroz svoje projekte Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih sa njihovim pravima. Asocijacija djeluje putem lokalnih timova u trenutno 54 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

FOTO-Arhiva3_resized

Realizaciju projekta finansijski je omogućila fondacija SHL BiH, dok su sponzori događaja Eko život, Vitinka, Podravka BiH, Haribo, Ledo, Centrotrans-Eurolines, Turistička agencija Golden Tours, Misija Brčko, kao i Hotel „Hollywood“, domaćin manifestacije.
Više informacija o ovom događaju možete dobiti na web stranicama www.asubih.ba, www.skupstina.asubih.ba ili putem Facebook Fan page-a ASuBiH-a www.facebook.com/ASuBiH

aktuelno.ba

Komentari

Komentara