Najava promocije posthumno objavljene knjige „(Ne)obične male priče“, Fehreta Hrustića

Spread the love
Promocija posthumno objavljene knjige „(Ne)obične male priče“, Fehreta Hrustića održati će se u ponedjeljak 24. septembra 2018. godine u 18 sati u velikoj sali u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla.
Menprom

Na promociji će govoriti: u ime autora, Suzana Plavšić (kćerka), profesor Mihad Sakić i  književnici Idriz Hodžić i Zlatko Dukić.

Reha Centar

Ova knjiga nosi miris književnikovog zavičaja, njegovog života i njegovog odrastanja u patrijarhalnoj sredini, u brojnoj porodici, u kojima je sačuvao za sva vremena autentični kolorit zavičajnog podneblja i uspomene na neke ljude iz njegovog bližeg okruženja, koje je opisao kao junake svojih priča. To su obični ljudi koji su imali svoje trenutke sreće i tuge i koji su se, na njima svojstven način, nosili sa iskušenjima i izazovima života i stvarnosti u kojoj su živjeli.

Fehret Hrustić, rođen je u Tuzli 22.10.1952 godine, bavio se naučno – stručnim radom, pisao je prozu i poeziju. Magistrirao je na području ekonomskih nauka. Napisao je 26 knjiga, radio kao profesor, direktor škole, vlasnik privatne firme, predsjednik OO SDP BiH Tuzla, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla u dva mandata, te je radio kao direktor Centra za socijalni rad Tuzla. U raznim listovima i časopisima objavio je 158 naučnih i stručnih radova. Umro je u Tuzli 25.09.2017. godine Posthumno je nagrađen Plaketom „Zmajevo srce“ za patriotizam, humanizam i cjelokupni doprinos bosansko-hercegovačkom društvu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara