Najava predstavljanja cjelokupnog opusa Mirsada Mustafića

Spread the love
Rental Travel

Predstavljanje cjelokupnog književnog opusa (15 knjiga) prof.Mirsada Mustafića pod zajedničkim nazivom “Svi smo mi iz Srebrenice”,  održati će se u srijedu 16. oktobra u 18 sati u Narodnoj i univerzitetskaj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla.

Reha Centar

O knjigama će govoriti: prof.dr. Izet Šabotić, Zejćir Hasić, književnik, mr.sc. Alija Mrkonjić

Amela Galešić, moderator, Mirsad Mustafić, autor

Mirsad Mustafić rođen je 4.9.1956. godine u Srebrenici. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je na Odsjeku za južnoslavenske književnosti i bosanski, hrvatski i srpski jezik.

Novinarstvom se počeo baviti još u studentskim danima. Bio je urednik, dopisnik i saradnik mnogih listova, časopisa i radiostanica u zemlji i regionu. Bosanski jezik i književnost predavao je u nekoliko osnovnih i srednjih škola. Prognanički usud dovodi ga u grad uglja i soli gdje je i danas privremeno nastanjen. Nasušni prosvjetarski hljeb zarađuje u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi  u Tuzli. Nostalgične rane još ne zacjeljuju. Krik zavičajne boli više niko ne čuje. Prestao je vjerovati i nadati se da će ikada više odjužiti i razdaniti se nad Srebrenicom i Bosnom.

Član je Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Njegov književni rad je višestruko nagrađivan, a neka djela doživjela su više izdanja.
Djela:
”Sjećanje na Srebrenicu tri izdanja” (2003), “Krvava šamija” dva izdanja (2006), “Rastanak u Potočarima” tri izdanja (2007), “Daleko je sine Srebrenica” dva izdanja (2008), “Samrtni zvuci srebrenog grada” (2009), “Bilo jednom na Crnom Guberu” (2010), Drina ne vjeruje suzama (2011), Posljednji vapaj enklave (2012), Ranjeni Bejturani (2013), Mejremina kletva dva izdanja (2014 i 2017), “Meliha (2015), “Hiljade bijelih nišana” (2016), “Nikad se više nećemo sresti” (2017), “Svi smo mi iz Srebrenice” (2018) i “Ponesi izgubljenu ljubav” (2019).

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara