Najava/ Manifestacija „Panonski dječiji festival“

Spread the love
Menprom

U okviru granta „Ljeto u Tuzli“ 2018 finasiranog od strane Grada Tuzle, Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni događaj pod nazivom „Panonski dječiji festival“  koji podrazumijeva skup edukativno-zabavnih aktivnosti za djecu, mlade  i odrasle, koji će biti realizovan u petak, 24.08.2018.godine, u periodu od 11h – 14h unutar kompleksa Panonskih jezera u Gradu Tuzli.

Reha Centar

Primarni cilj manifestacije je promocija turističkog potencijala te kulture i tradicije Grada Tuzle posjetiocima Panonskih jezera kroz edukativno – zabavne aktivnosti. Pravo učešća na kreativnim radionicama izrade nakita sa motivima grada, učenja osnova sviranja gitare i afričkih bubnjeva, male škole sporta vođene od strane stručnog lica, informisanja na Info-pultu za potencijalne migrante i povratnike u/iz EU, imaju svi zainteresirani posjetioci Panonskih jezra toga dana u potpunosti besplatno.

 Sekundarni cilj manifestacije usmjeren je na socijalizaciju i uljepšavanje cjelodnevnog boravka posjetiocima jedinstvene „oaze“ u centru grada i jedinog slanog jezera u Europi.

Obzirom na povećan trend odlazaka mladih iz našeg grada u zemlje Europske unije, odrasli posjetioci će također imati priliku da se informišu o zakonskim pravima i obavezama ukoliko odluče da napuste, odnosno da se vrate u BiH, kako bi se smanjio broj ilegalnih odlazaka, minimizirali rizici koje nose takva putovanja i pružila podrška povratničkoj  populaciji u ostvarenju prava kroz aktivnost Info-pulta za potencijalne migrante i povratnike u/iz EU.

Događajem je planirano obuhvatiti oko 250 učesnika, djece, mladih i odraslih-posjetilaca koji će pored uživanja raznovrsne dobrobiti koje pruža kompleks Panonskih jezera moći se dodatno zabaviti kroz aktivnosti pomenute manifestacije.

Također, ovim putem ističemo važnost podrške koju Grad Tuzla pruža Udruženju „Zemlja djece u BiH“ pri realizaciji aktivnosti ovoga projekta te dugogodišnju nesebičnu podršku JKP „Pannonica“ doo Tuzla.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara