Najava izložbe „Upoznaj Allahova Poslanika, s.a.v.s.“

Spread the love
Rental Travel

Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa organizuju posebnu izložbu Muzeja Allahovog Poslanika, s.a.v.s., sa temom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“, autora doc. dr. Esmir M. Halilovića, profesora Hadisa i Da've na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Reha Centar

Izložba „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“ tretira Poslanikov, s.a.v.s., životopis, te osnovne segmente njegove misije, a sve u kontekstu afirmacije Allahovog Poslanika, s.a.v.s. te otklanjanja nerijetkih predrasuda.

Izložba će biti organizovana u saradnji sa Bosanski kulturnim centar Tuzlanskog kantona gdje će izložba i biti postavljena.
Svečano otvaranje izložbe je planirano za petak, 07.04.2017. godine u 19 sati. Izbložba će za posjetitelje biti otvorena do 11.04.2017. godine.

O izložbi

Nakon što su slične postavke doživjele izniman uspjeh u nekoliko arapsko-islamskih zemalja, imamo čast, da našoj javnosti po prvi puta predstavimo ovu jedinstvenu izložbu u vezi našeg Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. i ranog doba islama. Izložba je otvorena u Sarajevu, potom je bila u Zenici, Bihaću, Bugojnu, Podgorici (Crna Gora), Novom Travniku, Mostaru, Kaknju, Žepču, Visokom, Brčkom, Srebreniku, Aarauu (Švicarska), Skopju (Makedonija). Istu je do sada vidjelo preko 40.000 posjetilaca.

Izložba je namijenjena svim muslimanima i nemuslimanima koji imaju želju da se upoznaju sa Poslanikom, s.a.v.s., na jedan novi – vizuelan način.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara