Najava izložbe slika Ilhane Latifović: “The Queen of Darkness” od 1. oktobra u BKC TK

Menprom

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u petak 1. oktobra/listopada 2021. godine, u 19 sati priređuje otvaranje izložbe magistrice slikarstva Ilhana Latifović.

Reha Centar

Izložba pod nazivom “The Queen of Darkness“ je duboko intimna ali istovremeno govori i o atmosferi na ovim prostorima. Njen najveći dio su enterijeri i mrtve prirode koje se u njima nalaze.

Na otvaranju izložbe u galerijskom prostoru BKC TK u Tuzli govorit će autorica izložbe, predstavnik JU BKC TK i Gradimir Gojer, književnik, umjetnik i reditelj iz Sarajeva.

O autorici izložbe:

Ilhana Latifović je rođena u Zvorniku 1984. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Tuzli. Diplomirala je na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu 2008. godine. Postdiplomske studije završila je na istoj akademiji i stekla zvanje magistrice slikarstva.

Od 2010. je član udruženja umjetnika ULUBiH-a i dugogodišnji član njihovog upravnog odbora. Redovno izlaže na izložbama ULUBiH-a. Na izložbi će biti predstavljene umjetničke slike,  od kojih je najveći broj dio višegodišnjeg istraživanja u okviru magistarskog rada,  odbranjenog na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2016. godine pod mentorstvom profesora emeritusa prof. dr. Ibrahima Krzovića i emeritusa mr. Seada Musića.  U Tuzli je izlagala pod mentorstvom istaknutog bosanskohercegovačkog umjetnika  prof. dr. Mevludina Ekmečića (1929.-2021.) koji je bio i njen prvi profesor umjetnosti. Osim slikarstvom, bavi se i grafičkim dizajnom. Živi i radi u Tuzli.

Izložba će biti postavljenja u galerijskom prostoru Bosanskog kulturnog centra do 15. 10. 2021., a otvaranje izložbe će biti organizovano u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

Pozivamo predstavnike Vaše medijske kuće da prisustvuju ovom događaju, a sagovorinici za izjave će Vam biti dostupni već od 18.45. sati.

JU BKC TK

Komentari

Komentara