Najava besplatnog upisa na Odjeljenju za odrasle u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla

U povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. aprila, građani će se moći besplatno upisati na Odjeljenje   za odrasle u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla.  U skladu sa Odlukom Upravnog odbora Biblioteke  članarina će važiti godinu dana od dana upisa. Besplatni upis će trajati u prostorijama Biblioteke 23.aprila od 8 do 18 sati.
Svake godine se u svijetu obilježava 23.april kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su na taj dan 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare.
UN-ova organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (World book and copyright day)  uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učitelja i stručnjaka za komunikacije. UNESCO želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.
aktuelno.ba

Komentari

Menprom

Komentara

Reha Centar