Načelnik Tuzle Jasmin Imamović upriličio prijem za ambasadora NR Kine

Rental Travel

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, Nj.E. Dong Chunfeng, Na ovom sastanku otvoreno je niz tema iz domena ekonomske saradnje dviju zemlje, a poseban akcenat stavljen je na veću i plodonosniju ekonomsku saradnju Tuzle i NR Kine.

Reha Centar

Načelnik Imamović je istakao da mu je zadovoljstvo ugostiti delegaciju zemlje koja u svijetu ima najveći i najbrži ekonomski rast i da se svakako ima o čemu razgovarati.

Blok 7 TE Tuzla je projekat koji će većim dijelom izvoditi kineski kozorcij koji u svojoj zemlji prednajči u elektro energetskom sektoru.

DSC_0015

JASMIN I KINEZI

 

Zaželivši dobrodošlicu ambasadoru Narodne Republike Kine, Načelnik Imamović rekao je da mu je velika čast primiti u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine, velike sile i zemlje koja bilježi nevjerovatno brz tehnološki i ekonomski razvoj. Načelnik Imamović također je dodao da je razvijanje bliskih odnosa sa Narodnom Republikom Kinom velika  šansa za Bosnu i Hercegovinu  da se priključi tom velikom tehnološkom i ekonomskom razvoju.

Glavna tema današnjeg razgovora bila je saradnja Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine na projektu izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla. Načelnik Imamović istakao je da su zastarjelost opreme i veliko zagađenje najveći problemi sa kojima se Termoelektrana Tuzla suočava, te da bi realizacija ovog projekta u skladu sa najvišim tehnološkim i ekološkim standardima omogućila zapošljavanje radnika i veću  sigurnost u obavljanju posla. Upravo zbog takvih investicija, prema riječima načelnika Imamovića,  kompanije i investicije koje podržava Vlada Narodne Republike Kine su veoma dobrodošle u Tuzlu.

Ambasador Kine izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete Tuzli. U razgovoru sa načelnikom Imamovićem o saradnji na izgradnji Bloka 7 i investitorima iz Kine, rekao je da se radi o jednoj od najvećih državnih kompanija u Kini,  koja ima veliko iskustvo i bilježi dobre  rezultate. Nj.E. Dong Chunfeng je također da on kao ambasador Narodne Republike Kine u BiH lično podržava ovaj projekat, čija bi implementacija dala veliki doprinos lokalnom ekonomskom razvoju, otvaranju  novih radnih mjesta i unapređivanju saradnje između naše dvije zemlje.
Nakon sastanka i izjava za medije, načelnik Jasmin Imamović i ambasador Nj.E. Dong Chunfeng, sa saradnicima, obišli su Panonska jezera i druge najznačajnije lokacije u Tuzli.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara