Načelnik Općine Tuzla izrazio zahvalnost prema Vladi Kraljevine Norveške

Spread the love
Rental Travel

U posjeti Tuzli boravila je gospođa Anne Havnør, zamjenica šefa misije Ambasade Kraljevine Norveške u BiH. Razlog posjete je svečana ceremonija  povodom primopredaje i otvaranja obnovljenih mostova u Brđanima i Doknju, na području općine Tuzla.

Reha Centar

Projekat obnove mostova realiziran je zahvaljujući sredstvima Vlade Kraljevine Norveške u iznosu od 85,000 KM, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), Općinom Tuzla, Mobilnim timom za obuku EUFOR-a iz Austrije i pripadnicima OS BiH. 

Načelnik Općine Tuzla, uz riječi dobrodošlice, izrazio je zahvalnost prema Vladi Kraljevine Norveške za podršku koju su pružili građanima Bosne i Hercegovine i Tuzle za vrijeme rata u našoj zemlji, kao i zahvalnost Ambasadi Kraljevine Norveške u BiH na podršci i dobroj saradnji u okviru niza značajnih projekata i manifestacija koje se realizuju u Tuzli, kao što su najbolji tehnološki park na prostoru bivše jugoslavije, BIT Centar, te podrška projektima iz oblasti kulture, kao što su Međunarodni književni susreti „Cum Grano Salis“ i Međunarodni festival umjetnosti mladih „Kaleidoskop“.

Načelnik Jasmin Imamović upoznao je gospođu  Anne Havnør  sa situacijom na području Općine Tuzla od dana proglašenja stanja prirodne nesreće, kao i sa aktivnostima koje je Općina Tuzla poduzela kako bi sanirala postojeće i spriječila nastanak novih šteta na području općine Tuzla.

Gospođa Anne Havnør  kazala je da je projekat obnove mostova u Brđanima i Doknju dio velike pomoći Vlade Kraljevine Republike Norveške, koja je do sada alocirala 10 miliona KM za projekte obnove šteta u Bosni i Hercegovini, od čega je veliki dio sredstava utrošen putem projekata koje realizira UNDP.

Ona je ovom prilikom zahvalila svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta i izrazila zadovoljstvo zbog načina na koji su sredstva iskorištena. Također, gospođa Anne Havnør iskoristila je priliku da pozove organizacije civilnog društva i lokalne zajednice da se informišu o načinima na koje Ambasada Kraljevine Norveške podržava različite projekte i inicijative  u Bosni i Hercegovini. 

Načelnik Jasmin Imamović je naglasio da je Općina Tuzla da se nada da će se saradnja nastaviti kroz saradnju na projektu prevencije klizišta i ispitivanja rizičnosti zemljišta, kojim je Općina Tuzla aplicirala za sredstva Vlade Kraljevine Norveške, koja se dodjeljuju  putem Ambasade Kraljevine Norveške u BiH.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara