Na vrhu liste izvaranih i odbačenih, MZ Dragunja

Spread the love
Menprom

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Tuzla u potpunosti razumije nezadovoljstvo mještana Dragunje komunalnom infrastrukturom u tome naselju te osuđuje dosadašnji nekorektan odnos općinske vlasti spram potreba ljudi u toj tuzlanskoj prigradskoj mjesnoj zajednici.

Reha Centar

Gotovo je nevjerojatan podatak da su Dragunjani još prije sedam godina prikupili novac za asfaltiranje jednog seoskog puta, a da ga Općina još nije ni počela raditi. Otuda i ne čudi što su mještani koji su prije sedam godina dali novac odlučili ga sada zajedno s pripadajućim kamatama zatražiti nazad od Općine i sami financirati asfaltiranje puta.

Od Općine je zatražena i hitna popravka nedavno asfaltiranog puta kroz zaseok Erdemovići. Mještani vele kako se put toliko deformirao da se njime uopće ne može proći, a sumnjaju da se i u tome slučaju netko “poigrao” s njihovim novcem, uštedio na materijalu i loše uradio posao.

Zabrinjavajuće je i to što Općina u dosta primjera zlorabi susretljivost imućnijih Dragunjana koji su voljni financijski sudjelovati u infrastrukturnim projektima u svome mjestu pa se često dogodi da netko dva puta plati i opet ne dobije uslugu. Čak ga se optuži da krade struju?! Takvih je primjera najviše glede postavljanja ulične rasvjete. U drugom primjeru, nakon dugogodišnjeg odugovlačenja ulična je rasvjeta postavljena tek nakon što je u Općini “zaprijećeno” da će se o svemu izvijestiti njemačko veleposlanstvo u Sarajevu. Sve bi to bilo lakše podnijeti, kažu mještani, da u druge dijelove sela gdje se nalaze vikendice pojedinih tuzlanskih uglednika, rasvjeta nije došla ekspresno.

Posebno je pitanje čitaonice u Donjoj Dragunji. Više od 10 godina, od kako je BH Telecom u dijelu te čitaonice smjestio svoju opremu, čeka se na obećanu obnovu dvorane i mokrog čvora ne bi li se mještani imali gdje okupiti. Pitaju se i što se čeka s devet tisuća maraka koje je BH Telekom, po njihovim tvrdnjama, uplatio Općini za obnovu čitaonice.

Mnoštvo je i drugih pitanja na koje Dragunjani godinama čekaju odgovore: kada će imati opskrbu vodom, do kada će plaćati rtv pristojbu, a nemaju signala BHT-a ni FTV-a, kada će im netko pomoći namiriti štetu na popucalim kućama od klizišta, do kada će plaćati odvoz smeća tijekom godine, a ono im se uopće ne odvozi u zimskim mjesecima…

Općinski odbor HDZ BiH Tuzla apelira na općinsku vlast da čim prije promijeni maćehinski odnos prema svim svojim prigradskim mjesnim zajednicama i ljudima koji ondje žive, pa tako i prema Dragunji i Dragunjanima koji su najzorniji primjer odbačenosti i nebrige Općine.

Odjel za informiranje OO HDZ BiH Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara