Na tuzlanskom simpoziju prezentovane novosti iz kardiologije

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Udruženja Dijabetes i srce TK, tokom vikenda, održan je Drugi kardiološki simpozij na temu “Novosti iz kardiologije i kardiometaboličkog sindroma”. Simpozij je održan u hotelu Grand Tuzla. Predavanja su bila organizovana u šest sesija tokom kojih su učesnicima prezentovane informacije o novim smjernicama i protokolima liječenja u skladu sa evropskim i američkim vodičima. Ukupno 42 predavača kroz različite sesije uspjeli su prezentirati različite oblasti iz kardiologije i uticaja organskog sistema na srce i krvne sudove.

Reha Centar


Ove godine na simpoziju su prezentirani Vodiči Evropskog kardiološkog udruženja (ESC) iz oblasti kardiomiopatije, srčane slabosti i akutnog koronarnog sindroma.


Predsjednik organizacionog odbora simpozija doc. dr. med. sc. Mirsad Selimović iskazao je zahvalnost svim učesnicima za podršku organizaciji i provođenju simpozija od čega najveću korist će imati pacijenti koji će dobiti priliku da budu tretirani po najboljim protokolima liječenja koji se nude u krugovima svjetske medicine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara