Na pomolu: SDP ostaje bez podrške i većine u OV Tuzla !?

Spread the love
Rental Travel

Prema našim saznanjima SDP bi po svoj prilici mogao ostati bez parlamentarne većine u OV Tuzla. Naime, dobro upućeni u politička zbivanja u Tuzli odavno već znaju da se od SDP- ove većine odavno ograđuju mnogi vijećnici i klubovi, smatrajući takvu politiku neprihvatljivom, jer nije u interesu građana.

Reha Centar

Nova većina ima 16 vijećnika i prema našim saznanjima čine je SDA, SBB, HDZ, NS Radom za boljitak i S BiH. što je sasvim dovoljno za novu većinu.

Koji su razlozi da se SDP, BOSS i Tuzlanska alternativa sa svojih 15 mandata presele u opoziciju još nije precizno poznato, ali naredna sjednica OV Tuzla zakazana za srijedu 02.04. će možda dati odgovore i na ova pitanja.

Za naš portal Adnan Sijerčić, vijećnik S BiH u OV Tuzla je rekao da je upoznat sa inicijativom za stvaranje nove parlamentarne većine, ali da ništa više u ovom trenutku ne može reći. Dodao je da se SDP – ovoj većini posebno zamjera ne transparentnost, te manipulisanje vijeća od strane nekih državnih službenika koji kroje sve bitne odluke u vijeću, zanemarujući mišljenja samih vijećnika.

Javna preduzeća, direktori, kao i Upravni i Nadzorni odbori koje u principu vječito imenuje SDP su dodatna kap koja je prelila čašu.

Iz nove većine ističu da žele objelodaniti stvarna poslovanja i plaće svih uposlenih u Javnim preduzećima, te kako građani Tuzle trebaju znati koliko izdvajaju za komunalije i kako se ta sredstva troše.

Sve u svemu očekuje nas burna sedmica na tuzlanskoj političkoj sceni.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara