Na kafi sa…talijanskim rediteljem Gianlucom Loffredom

Spread the love
Menprom

Na posljednjoj “kafi sa poznatima” u okviru Tuzla Film Festival, u ugodnom ambijentu caffee New York-a, gost je bio italijanski reditelj Gianluca Loffredo. U polusatnom druženju sa ekipom Tuzla Film Festivala i ostalim gostima i medijima, Loffredo je pričao o svom muzičkom dokumentarcu “No smoking in Sarajevo”, koji je posvećen kulturnom rock bendu Zabranjeno pušenje, kao i svom oduševljenu kada je u pitanju grad Tuzla.

Reha Centar

na kafi sa

“No smooking in Sarajevo” je priča koja je nastala na Koševu baš kao i bend. Priča o muzici, o ratu koji je razorio čitavu zemlju, ali i o članovina benda.” – kazao je na početku razgovora Loffredo. Nakon toga, razgovor se usmjerio na priču o reakcijama upravo onih po kojima je film i snimljen. “Generalno su svi bili zadovoljni i sretni radi filma, ali je malo komplikovano govoriti o pojedinačnim reakcijama, s obzirom da sam do nekih kontakata došao prije, do nekih poslije. Najviše sam komunicirao sa Sejom, jer sam njegov mail imao najprije. U početku je ovo trebao biti samo film o Zabranjenom pušenju, ali je na kraju to izašla i priča o tri prijatelja.” – objasnio je Loffredo.

na kafi sa

S obzirom da ne dolazi sa prostora bivše Jugoslavije, priče je bilo i o tome koliko mu je bilo teško shvatiti problematiku pokidanog prijateljstva radi nacionalne osnove. “Nisam siguran ni da dan-danas najbolje razumijem sva ta dešavanja.” – kazao je kroz smijeh.

na kafi sa

PR TFF-a – aktuelno.ba

Komentari

Komentara