Na inicijativu Tuzlanske Alternative u Budžetu  Grada Tuzle za 2021. godinu izdvojeno 200.000,00 KM za JZU Dom zdravlja “Dr Mustafa Šehović” Tuzla

Menprom

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj u četvrtak, dana 25.02.2020. godine, Gradsko vijeće Grada Tuzla prihvatilo je i usvojilo incijativu Tuzlanske Alternative i predsjednika Kluba Vijećnika Tuzlanske alternative u Gradskom vijeću Tuzla, Alić Mensura, za izdvajanje finansijskih sredstava za adaptaciju i nabavku neophodne opreme  za JZU Dom zdravlja “Dr Mustafa Šehović” Tuzla.

Reha Centar

Predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM omogućit će adaptaciju Službe higijensko epidemiološke zdravstvene zaštite, tzv. “COVID dio plućnog” gdje je planirano i razdvajanje ulaza za građane i za medicinsko osoblje ove ustanove čime bi se izbjegli redovi čekanja, gužve i nemogućnost držanja distance koja se preporučuje da ne bi došlo do širenja zaraze.

Osim navedenog, izdvojenim sredstvima je planirana i nabavka medicinske opreme i to tjelesne pletizmografija sa difuzijom gasova,  FeNO apparat, set alergena ali i krajnje neophodan novi mamografski aparat čime će se značajno poboljšati  zdravstvena zaštita naših sugrađanki i  spriječiti duge liste čekanja.

Odobrena namjenska sredstva omogućit će  trajno poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge ali i zadovoljstva pacijenata.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara