MUP TK: Održan okrugli sto „Nacrt zakona o oružju i municiji TK“

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas, 18.04.2024. godine u prostorijama zgrade sjedišta MUP TK je održan okrugli sto na temu „Nacrt zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona“, na kojem su prisustvovali predstavnici MUP TK kao i predstavnici relevatnih društvenih subjekata i pravnih lica sa područja Tuzlanskog kantona. Naime, izradi novog kantonalnog zakona o oružju i municiji pristupilo se radi usklađivanja postojećeg zakona sa pravnom regulativom Evropske unije, prilikom čega se rukovodilo uputama Direkcije za evropske integracije i usklađenosti sa pravnom stečevinom Evropske unije.

Reha Centar

Nacrt zakona o oružju i municiji TK u prvoj fazi je upućen na javnu raspravu svim Ministarstvima TK, gradskim/općinskim vijećima i gradskim/općinskim načelnicima na području TK, Savezu lovačkih i streljačkih društava TK, Agencijama za zaštitu ljudi i imovine registrovanih na području TK, te pravnim licima koja su organizovala unutrašnju službu za zaštitu, ovlaštenim trgovcima oružjem, obrtnicima za popravku i prepravku oružja, kao i drugim zainteresovanim subjektima, nakon čega su svoje prijedloge i sugestije na navedeni Nacrt zakona mogli dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Okrugli sto je održan kako bi se utvrdili prijedlozi i sugestije te sumirali rezultati javne rasprave u cilju izrade što kvalitetnijeg zakonskog rješenja, nakon čega će prijedlog Zakona o oružju i municiji biti upućen Skupštini i Vladi Tuzlanskog kantona u dalju proceduru.

Komentari

Komentara