Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u posjeti kod premijera Vlade TK

Rental Travel

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i predstavnici Muftijstva tuzlanskog posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića. Ovom prilikom premijer Gutić je gostima prezentirao stanje na području našeg kantona s posebnim akcentom na stanje u Budžetu i aktivnosti Vlade u oblasti privrede. Tokom sastanka, dosadašnja dugogodišnja saradnja Vlade TK i Islamske zajednice je ocjenjena veoma dobrom.

Reha Centar

Kako je istakao premijer Gutić, Vlada je i ove godine, pomogla rad svih vjerskih institucija, pa tako i Islamske zajednice. Osim redovne podrške koja se ogleda u finansiranju i podršci zajedničkim institucijama, kao što su Behrambegova medresa i Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj, Vlada je u skladu sa svojim mogućnostima podržala i druge aktivnosti Islamske zajednice, na čemu je Muftijstvo danas izrazilo svoju zahvalnost.

Muftijstvo 02 07 12 2015

Također, muftija Fazlović je izrazio svoje zadovoljstvo zbog niza aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona čiji su rezultati već primjetni. „Islamska zajednica razumije društvene prilike i dijelimo radost za svaki tračak stabilizacije“ rekao je Muftija.

Predstavnici Muftijstva su Vladi Kantona izrazili riječi podrške u težnjama za pravičniju podjelu javnih dobara u BiH, te ponudili svoju pomoć u aktivnostima kojima se stvaraju bolje prilike u našem društvu

Osim premijera današnjem sastanku prisustvovali su ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić. Delegaciju Muftijstva, pored muftije Fazlovića, činili su pomoćnik muftije Sead ef. Seljubac, sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić i direktor Behrambegove medrese Ahmed ef. Hatunić.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara