Mora se pokazati spremnost za očuvanje svih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim uslovima.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović u ime svih članova i simpatizera BOSS-a upućuje građanima najiskrenije čestitke u povodu Dana nezavisnosti BiH, ističući da su građani zbog ugrožene egzistencije prisiljeni da se i demokratskim protestima ponovo bore za nezavisnost države od nemoralnih političara, tajkuna i svih vrsta ratnih i poratnih profitera i mafijaša.

Prvog marta 1992. godine građani su odlučili da BiH nastavi historijski hod kao suverena i samostalna država svih njenih građana i naroda, a za slobodu u nezavisnoj državi, izborili su se dostojanstveni ljudi i patriote, koje je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

I u ovim teškim vremenima, punim novih prijetnji i izazova, jer su vladajući političari ponovo izdali građane, mora se pokazati spremnost za očuvanje svih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim uslovima.

U ime svih koji su svoje živote dali za nezavisnost BiH, njihovih porodica i svih građana koji su branili državu od agresora, dužni smo pokazati snažnu odlučnost da ćemo dati puni doprinos na razvoju demokratske, humane i pravedne Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu smo se i izjasnili na referendumu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

28.02.2015.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara